In Therapie .... en nu?

De realiteit is ingewikkeld. Het lastige van psychologische klachten is dat ze vaak moeilijker te duiden zijn dan lichamelijke klachten. Het is een combinatie van de juiste klik en een passende therapievorm.

De keuze in therapieland is enorm. Binnen de psychotherapie is er veel variatie.

De behandelingen die ik aanbied richten zich op het volgende:

Ten eerste is mijn focus voor de behandeling klachtgericht. Ik richt me op jouw/jullie hulpvraag en daarom is mijn behandeling ook kortdurend.

Het doel van een klachtgerichte therapie is om de klachten in het hier en nu te behandelen, zonder daarbij uitgebreid in het verleden te duiken of de oorzaken en ontstaansgeschiedenis van de klachten te onderzoeken. Soms zijn de klachten een gevolg van het verleden en leg ik de verbinding tussen de klachten en de persoonlijkheid.  In praktijk is vaak enige overlap tussen klachtgerichte therapie en persoonsgerichte therapie. Bij klachtgerichte therapievormen kijk ik bijvoorbeeld wel eens naar het verleden van de cliënt en bij persoonsgerichte therapievormen werk ik ook vaak aan oplossingen voor specifieke klachten.
Bij individuele therapie ben jij en ik aanwezig. Je kunt wel opdrachten krijgen om deze in het dagelijks leven toe te passen in bijvoorbeeld de omgang met anderen.

Ten tweede is mijn behandeling geschikt voor individuen maar ook voor relaties en gezinnen.

Binnen de relatietherapie werk je, onder mijn begeleiding, samen met je partner aan het verbeteren van je relatie of het oplossen van de relatieproblemen.
Wanneer je met je gezin in behandeling komt, zijn alle gezinsleden aanwezig. Het accent van de gezinsbehandeling ligt op het verhelderen van de gezinspatronen en deze constructief maken zodat de omgang met elkaar weer plezierig verloopt.

Als laatste is mijn behandeling grotendeels verbaal gericht. Maar ik maak ook gebruik van mindfulness oefeningen en creatieve opdrachten.

Uit onderzoek is gebleken dat alle erkende therapieën gemiddeld even goed werken. Het succes van de therapie wordt in grote mate bepaald door de werkrelatie met de therapeut en door jouw verwachting.

Sluit Menu