Therapiesalon Hoorn - Emotionally Focused Therapie

Emotionally Focused Therapy (EFT) is een hele succesvolle manier om door een moeilijke periode in jullie relatie te komen. De situatie kan zijn dat jullie in jullie relatie zijn vastgelopen. Of van elkaar verwijder zijn door conflicten.
Daarom reageren jullie steeds op dezelfde negatieve manier op elkaar. Met als gevolg dat jullie je niet meer verbonden voelen met elkaar. Jullie reageren allergisch op bepaalde aspecten van elkaar. Of zonderen je af. Daardoor lukt het niet om in een veilige sfeer het gesprek aan te gaan. En dat gaat van kwaad tot erger.
En hoe langer dit patroon blijft bestaan hoe meer jullie relatie erdoor ‘besmet’ raakt. Uiteindelijk draaien jullie elke keer weer hetzelfde patroon af. Jullie zijn te moe; te moe om nog te ‘strijden’, te moe om het anders te doen.

Emotionally Focused Therapy is een wetenschappelijk goed geteste behandelmethode die verrassend snel resultaat boekt. EFT als basis is een efficiënte basis voor Gezinstherapie en Relatietherapie.
Daarbij zijn niet de emoties het onderwerp, maar de manier waarop jij en je partner ze herkennen, begrijpen en kunnen beheersen en gebruiken.

Emotionally Focused Therapy van Therapiesalon Hoorn

 • heeft een sterk positief effect op de verbondenheid in een partnerrelatie.
 • is effectief bij (echt)paren en ook bij psychische of lichamelijke klachten.
 • heeft relatief meer succes dan andere relatietherapieën.
 • heeft resultaten laten zien dat er na Emotionally Focused Therapy heel weinig terugval is.

De Aanpak

De 3 stappen van EFT

 1. Doorbreek de visuele cirkel
  Met behulp van de EFT-principes laat ik jullie zien wat jullie met elkaar aan het doen zijn en hoe dat voor elkaar voelt. Dat geeft een handvat om dit vijandige patroon te doorbreken en dus de veiligheid en verbondenheid weer op te bouwen. Onder mijn begeleiding ontdekken jullie hoe jullie niet meer zo uit de bocht hoeven te vliegen. Jullie hebben jezelf aangeleerd de kwetsbare emoties te onderdrukken, die om te zetten naar de aanval of naar het negeren van de ander. Tijdens de therapie leren jullie elkaar eerlijk te vertellen hoe je je voelt onder al die heftige emoties.  Ook leren jullie waarnemer te zijn van jullie gedrag, zodat jullie kunnen zien hoe dat gedrag tussen jullie in is komen te staan. Jullie gaan dat gedrag als een gezamenlijke vijand zien.
 1. Leer diepliggende verlangens naar elkaar uit te spreken
  Het is belangrijk dat jullie leren uit te spreken wat je van elkaar nodig hebt. De ruzies zijn eigenlijk een verkeerde manier om door elkaar gehoord of aangeraakt te worden. Jullie gaan elkaar opnieuw verkennen. Jullie leren jezelf weer kwetsbaar op te stellen naar elkaar toe. Dit geeft verdieping en zet tegelijkertijd een hernieuwde ontdekkingstocht in gang die verbindend naar elkaar werkt.
 1. Plannen maken en nader tot elkaar komen
  Plannen maken en rituelen bedenken voor het vieren van jullie liefde werkt verbindend en het maakt gelukkig. Je zult zien dat je ook makkelijker antwoord geeft op de uitdagingen van het leven en elkaar.