Afbeelding Kop Relatie

RelatietherapieRelatietherapie richt zich in eerste instantie op het oplossen van problemen in een relatie. Dit kan een liefdesrelatie zijn maar ook relaties op het werk, verengingen, zakelijke en andere groepen van personen. In iedere relatie komen spanningen, ergernissen en ruzies voor. Dit is heel normaal en hoeft echt niet te betekenen dat jullie relatie slecht is. Maar sommige problemen blijven vaak terugkomen en worden op een gegeven moment niet meer uitgepraat. Dit heeft tot gevolg dat de personen in de relatie uit elkaar groeien. Daardoor lukt het niet meer om gezamenlijk de problemen op te lossen of ingeslopen foute patronen te doorbreken.

Wanneer je er samen echt niet meer uit komt, kun je de hulp in schakelen van een relatietherapeut. Hoe langer je wacht met het herstellen van je relatie, hoe ingewikkelder de problemen worden en hoe lastiger het wordt om de neerwaartse spiraal te doorbreken. Daarom is mijn advies hier niet te lang mee te wachten.

Problemen die mensen ervaren in hun relatie zijn:

  • Elkaar niet meer begrijpen
  • Leven als broer en zus
  • Bi culturele problemen (b.v. verschil tussen man en vrouw of de ik- en wij cultuur, etnische en religieuze verschillen)
  • Seksuele problemen
  • Veel ruzie en strijd (b.v. over geldzaken)
  • Twijfel over voorzetten van de relatie
  • Ontrouw
  • Verslaving

Relatietherapie is er op gericht problemen bespreekbaar te maken en inzicht te krijgen in de negatieve patronen. Ik help jullie weer in gesprek te komen. Door met elkaar te praten over gevoelens en gedachten achter deze patronen, kunnen deze patronen doorbroken worden. Hierdoor komt er ruimte vrij voor ander contact waarbij er weer meer respect, waardering en genegenheid voor elkaar is.

Ik bied geen pasklare oplossingen. Daarom zullen jullie zelf actief energie moeten steken in jezelf en in de relatie om de therapie te laten slagen. Wel geef ik praktische adviezen en positieve opdrachten.

Je kunt ook in relatie/systeemtherapie komen als je problemen hebt met relaties in bredere zin, zoals problemen met collega’s, vrienden, zakenpartner, ex partners etc.

Onder Afbeelding
Sluit Menu